Search This Blog

Sunday, September 25, 2016

Bersama Sahabat

Assalamualaikum! ini cerita fasal semalam. hahah.. mesti lawak punya. benda ni tk rancang pun nk jumpa tapi dah ditakdirkan nk berjumpa, maka berjumpa la dua org hamba Allah nie.. Semalam, shabat sy yg diberi nama Aswad nie ada daftar untuk dpt bju percuma LoL kan, so, dia nk gi sana. sana tu aka APU aka Asian Pasific University dekat Bukit Jalil. Pada msa tu, sy sbnarnya malas nk p, haha. tapi ada certain2 tertntu memaksa sy untuk pergi. k. Aswad masa tu tnya kt mana. dlm lebih kurang 12.20pm, masa tu sy bru hbis mandi. hahaha. so, sy pecut la jalan kaki ke lrt bangsar, turun kan kl central. then.. nie 1st time sy naik ktm di kl central. beli2. then kena tunggu sejam. pastu. spatutnya sy kena turun kt TBS. ntah lupa apa lak TBS stand for what. then sy TERturun awal kt Salak Selatan. HAHAHAHA. lmao. ntah, something mendorong sy untuk turun kt stesen Salak Selatan. turun2. pastuu........ next ktm kena tnggu sejam laakkk hahahahaha. habis masa kat menunggu ja. then . jumpa lah Aswad kat TBS. 

    Sya kenal Aswad nie waktu time sekolah menengah. SMSTSP (Sekolah Menengah Sains Tuanku Syed Putra) di perlis. Well, sy berada kt skolah tu setahun pastu lari balik umah. hihi. kannn. dah lama tk jumpa dia. skrang dah umur 19, masa tu 16. nmpak la perbezaan ketara, terutama fizikal, tapi kalau mental mesti lagi bnyak sbb dia nie. haaa.. hebat orgnya . mcm berganda-banda beza ilmu. hihi 
k dah.. malas nk tulis lagi. 






Saturday, September 24, 2016

The Past of History of Future Degree Boy

Assalamualaikum! sudah lama hamba tidak mengupdatekan (kemaskini) blog hamba ini atas kekangan masa. Ahamdulillah, dengan keizinan  Allah, dapat kita berjumpa lagi dalam media massa especially di sini.

      Baru-baru ini, program Welcoming Orientation Week for Intake September 2016 (WOW Sept 2016) baru sahaja smpai ke penghujung drama di UniKL MIIT. haha.. mcm2 perkara telah berlaku. Program WOW Sept 2016 ini dijalankan bagi seluruh kampus UniKL, for me is UniKL MIIT. Program ini berlangsung selama seminggu bermula pada hari pendaftaran 18/09/2016 ( Ahad ) di UniKL MIIT. Sebelum itu, haaa. hahaha.. Kami, abah umi, dikna, dikmi, aisya, kakak, abang Man berjalan-jalan aka makan angin dahulu di KEYEL. hahaha. Menyelam sambil minum air bermaksud, sambil makan angin, kite shoppping. hahahaha.. arh. malas la nak tulis panjang2.. ok kita skip ke program WOW 2016. 

       Program WOW kami bermula di Kem al-Azhar kt Morib, Selangor. sapa2 pernah p tu, kite geng. Program di kem tersebut berlangsung selama 3 hari 2 malam. pada hari pertama disana. alhamdulillah semuanya berjalan dgn lancar. pastu, kumpulan saya terbentuk dan diberi nama kumpulan iaitu Gagak Hitam. kite syang team kite. hihi xd. Pada awalnya, kami tidak mengenali satu sama lain, tapi kami diberi tugas untuk berjaga malam pada jam 2 pagi. sooo, kami terpaksa bangun pada jam tersebut and berkumpul bersama-sama as Gagak Hitam. haha. Bermula distu lah kami menyelami antara satu sama lain.

     Nampaknya sudah sampai ke penghujung kemalasan kite nie. Kepada OC/Orientation Community/Fasi/Fasilitator WOW Sept 2016 bagi UniKL MIIT, terima kasih atas ilmu yang guys curahkan kepada kami and thanks pimpin kami untuk selesaikan process pendaftaran kami di hari pendaftaran or di hari kita bersama. Jaga batas2 kelawakan or tatasusila. ok.. tata. maka bermulah degree disini selama 4 tahun as Bachelor of Software Engineering (BSE). 



Note: 
     Perjalanan dari Hostel (Bangsar) ke LRT Bangsar 1.2 km,
     Perjalanan dari LRT Dang Wangi ke UniKL MIIT 500 m.


"Ilmu kalau dia tk beramal, bagaikan pokok yang tkda apa2, tanam pokok tapi tkda buah, tkda apa."
     ~Ustaz Fawwaz Mat Jan



Sekian, terima kasih. Assalamualaikum.

Monday, September 5, 2016

Selangor Cyber Games LoL Cup Final 2016

Assalamualaikum! hari ni, ada berita pasal Selangor Cyber Games League of Legends Cup (SCG LoL) . nampaknya, garena buat kejutan dgn menjemput Nabil aka Raja Lawak sbg emcee (host) untuk SCG LoL Cup Final yg akan diadakan pada 10and11/9/2016 di One City Mall, Subang Jaya!



Terkejut jugak la tetiba Nabil mai jadi emcee untuk game League of Legends nie. hahaha.. Dota ada ? hahahahahahaah #jgn kecam saya

nie, ada video Nabil tgh praktis main LoL dan memahami LoL. haha. gud luck Nabil. LoL nie senang je nak hadam. hihi. 


Nabil tgh praktik guna Ashe. hahaha. nice2 GGWP.

Sunday, September 4, 2016

Battle of The Clubs 2016 (BOTC 2016)

Assalamualaikum! :) Baru-baru ini kita dikejutkan dgn kemengan 3rd place bagi tournament Battle of The Clubs (BOTC) berlangsung di UTAR, SG LONG. pada 28 August yg lalu. 6 buah university yang mengambil penyertaan. so, kami wakil UniKL menyertai pertandingan tersebut. kenapa la tetiba formal sngt nie. hahaa.